DOLAR 32,3435 0.19%
EURO 35,1245 -0.18%
ALTIN 2.240,20-0,14
BITCOIN 2026418-7,83%
İstanbul
12°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

2020 Yılının En Uzun Menzile Sahip 10 Elektrikli Otomobili

2020 Yılının En Uzun Menzile Sahip 10 Elektrikli Otomobili

ABONE OL
26 Mart 2022 08:56
2020 Yılının En Uzun Menzile Sahip 10 Elektrikli Otomobili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022den donra özellikle Elektrikli otomobilleri daha çok yollarda görmeye başlayacağız . Otomotiv sektöründeki gelişen teknoloji ve inovasyon süreci ile birlikte elektrikli otomobiller önümüzdeki yıldan itibaren hayatımıza daha hızlı bir şekilde girecekler. Artık çoğu markanın ürün gamında yer alan elektrikli otomobillerle ilgili sizlere 2020 yılının tek şarjda en iyi menzil değeri vaat eden elektrikli modelleri listeledik.

– TESLA MODEL S LONG RANGE

İlk olarak tabiki elektrik deyince akla gelen ilk isim Tesla yer alıyor. Tesla’nın ilk modellerinden biri olan Model S, markanın en etkileyici elektrikli otomobili olmaya devam ediyor. Sedanın uzun menzilli versiyonu, 100 kWh pil ve ikiz elektrikli motorları sayesinde tek şarjla yaklaşık 600 mil yol alabiliyor. EPA (Environmental Protection Agency /Çevre Koruma Ajansı), verimliliğini 102 MPGe olarak değerlendiriyor.

TESLA MODEL S LONG RANGE

– TESLA MODEL 3 Standard Range Plus

Çok uzun menzilli Tesla Model 3, 75 kWh lityum-iyon aküye ve 518 kilometre civarında menzil vaat eden elektrik motora sahip. EPA, Model 3’ün verimliliğini iddialı bir 130 MPG notuyla değerlendiriyor.

TESLA MODEL 3 Standard Range Plus

– TESLA MODEL X LONG RANG

Elektrikli otomobil markasının Model X’i 100 kWh büyük lityum-iyon akü paketi ve ikiz elektrikli motorları sayesinde tek bir şarjla 523 kilometre yol alabiliyor. EPA verimliliğini diğerlerine göre bir miktar zayıf olan 87 MPG notu olarak değerlendiriyor.

– TESLA MODEL X LONG RANG

– HYUNDAI KONA EV

Hyundai Kona EV,  Soul EV ve Niro EV’de bulunan 64 kWh pil ve tek elektrikli motora sahip. Fakat onlara kıyasla daha iyi aerodinamik özellikler sunuyor. Bu da Kona EV’nin tek bir şarjla yaklaşık 415 kilometre menzil yol almasına yardımcı oluyor.

HYUNDAI KONA EV

– KIA SOUL EV

Hyundai ve Kia elektrikli araç alanında dikkate alınması gereken markalar konumuna geliyor. Kia Soul Ev, Niro EV ile aynı aküye (64 kWh lityum-iyon) ve tek elektrik motoruna sahip. Ancak 114 MPGe değerlendirmesiyle biraz daha verimli olduğunu söyleyebilir. Kia Soul Ev ile Niro EV’i kıyasladığımızda neredeyse aynı yapıda olsalar da, Soul 391 kilometre ile Niro EV’den biraz daha fazla sürüş menzili sağlıyor.

KIA SOUL EV

– KIA NIRO EV

Markanın diğer elektrikli aracı Niro EV, 649 kWh lityum-iyon bataryası ve 384 kilometrelik menziliyle dikkat çekmenin son örneklerini veriyor. EPA, Niro EV’yi 112 MPGe olarak değerlendiriyor.

KIA NIRO EV

– CHEVROLET BOLT EV

General Motors’un farklı bir tasarıma sahip olan elektrikli otomobili, tek elektrik motoruna ve 383 kilometrelik menzil sağlayan 60 kWh pil takımına sahip. Araç 109 MPGe değerinde. Bu değer akü ve elektrik motorunun fazla enerji harcamadığı anlamına geliyor olmasıdır. Araç hareket halindeyken ve fren yaparken enerji geri kazanımıyla iyi bir sonuç çıkarıyor.

CHEVROLET BOLT EV

– JAGUAR I-PACE

Jaguar’ın SUV modeli I-PACE, çift motorlu bir elektrikli tahrik sistemine ve maksimum 376 kilometrelik elektrikli sürüş menzili sağlayan 90 kWh lityum-iyon akü paketine sahip. EPA, aracın verimliliğini 76 MPGe’de değerlendiriyor.

JAGUAR I-PACE

– NISSAN LEAF PLUS

Dokuzuncu sırada 2019 Nissan Leaf Plus yer alıyor. Standart bir Leaf serisine göre ekstra menzil değerine sahip bir versyon olarak hizmet veren Leaf Plus, 62 kWh lityum-iyon akü paketine ve biraz daha güçlü bir elektrik motoruna sahip. Tek şarjla yaklaşık 363 kilometre menzile sahip ve EPA tarafından 108 MPGe olarak derecelendiriliyor.

NISSAN LEAF PLUS

– AUDI E-TRON

Audi E-Tron, 95 kWh lityum-iyon aküsü ve maksimum 328 kilometrelik menzile sahip çift elektrikli motorları ile listemizde 10. sırada. EPA’ya göre araç 74 MPGe değerine karşılık geliyor.

AUDI E-TRON

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.